• Verhuurd

Diemerzeedijk 27 C 1095 KK Amsterdam

€ 2.250 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 mei 2024
Verhuurdatum
28 juni 2024
Looptijd
8 weken

Omschrijving

Representatieve kantoorruimte op de eerste verdieping in het Gemeenlandshuis aan de Diemerzeedijk 27 C. Het pand heeft een uitgebreide historie en heeft tot 2008 voor bijna 275 jaar gediend als het statige onderkomen van het 'Hoogheemraadschap van den Zeeburg en Diemerdijk' en haar rechtsopvolgers. Dit waterschap beheerde de dijk van de Zuiderzee tussen Amsterdam en Muiden. In 1727 verrees het gebouw op de plaats van de oude herberg 'daar de jager uithangt', waar al sinds 1609 door het hoogheemraadschap werd vergaderd. Het Gemeenlandshuis, dat vrij uitzicht had op de Zuiderzee, werd door het bestuur van het waterschap gebruikt als vergaderruimte en uitvalsbasis bij dijkbewaking. De hoogheemraden konden er overnachten en de inwonende opzichter was ook kastelein voor de heren van het bestuurscollege. Vandaag de dag biedt het pand onderdak aan diverse kantoorgebruikers, waarbij de ruimte op de begane grond is ingericht als Museumhuis.

OPPERVLAKTE
In totaal ca. 107 m² (inclusief aandeel in de algemene ruimte) gelegen op de eerste verdieping linkerzijde.

INDELING
Souterrain:
De kantoorruimte is bereikbaar via de gemeenschappelijke entree aan de tuinzijde/achterzijde van het Gemeenlandshuis. Onderweg naar de eerste verdieping passeert u de statige entreehal op de bel-etage, voorzien van imposant stucwerk van Christiaan Wittenbeeker. Vervolgens komt u langs de insteekverdieping, waar zich de gedeelde toiletvoorziening bevindt.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich de entree van de kantoorruimte. Aan de voorzijde bevinden zich drie kamers (twee kamers van 14,5 m² en één van 18 m²) met prachtig uitzicht over de dijk en het water. Aan de tuinzijde (Zuidzijde) is een lichte kamer gelegen (18 m²) en de pantry (7,5 m²). Vanuit deze ruimten is er uniek uitzicht op de tuin en de voorbijvarende schepen op het Amsterdam Rijnkanaal.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt in de huidige staat opgeleverd en is ondermeer voorzien van:
- Gemeenschappelijke entree;
- Gestucte plafonds;
- Eigen pantry met apparatuur;
- Kabelgoten voor elektra en data;
- Aansluitingen voor elektra, internet en telefonie;
- Verwarming middels radiatoren;
- Te openen ramen;
- Gemeenschappelijk trappenhuis;
- Gedeelde toiletgroep (in totaal 4 toiletten).

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid van het pand met eigen vervoer is goed. De op- en afrit van de A10 Ringweg-Oost is gelegen op circa 2,5 km afstand en het centrum van Amsterdam is binnen enkele minuten te bereiken middels de Piet Heintunnel, gelegen op circa 2 km. De bereikbaarheid met openbaar vervoer is beperkt. Aan de Zuiderzeeweg, op circa 1,5 km afstand, zijn de dichtstbijzijnde tram- (lijn 26) en buslijnen (o.a. 37 en N89) gelegen. Hier bevindt zich tevens een grote P+R voorziening.

PARKEREN
Het Gemeenlandshuis beschikt over een eigen parkeerterrein. Voor de kantoorruimte zijn er vier parkeerplaatsen toegewezen met een huurprijs van € 1.250,- per parkeerplaats per jaar.

SERVICEKOSTEN
Ten behoeve van de leveringen en diensten wordt een voorschotbedrag aangehouden van € 850,- per maand, excl. BTW, op basis van jaarlijkse nacalculatie. Een specificatie van de leveringen en diensten is op te vragen via ons kantoor.

BTW
Verhuurder brengt geen BTW in rekening over de huur van de kantoorruimte en parkeerplaatsen.

MUSEUMHUIS
De begane grond van het Gemeenlandshuis is als Museumhuis ingericht en deze ruimten worden ondermeer gebruikt voor vergaderingen en trouwerijen. Voor de huurder is het mogelijk om de deze ruimte separaat bij te huren voor aangelegenheden, bijvoorbeeld voor het ontvangen van grote groepen.

OPLEVERING
In overleg. Op korte termijn mogelijk.

HUUROVEREENKOMST
Voor de vastlegging van de afspraken tussen huurder en verhuurder maakt verhuurder gebruik van eigen model huurovereenkomst gebaseerd op de ROZ. De huurtermijnen, garanties en betalingen zijn afhankelijk van de afspraken tussen partijen. In beginsel gaan wij uit van een reguliere huurtermijn van 5 jaar (kortere termijnen in overleg) met telkenmale een verlengingsmogelijkheid en een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bruto-kwartaalverplichting.

ZEKERHEIDSSTELLING
Waarborgsom conform ROZ model ter grootte van een bedrag van 2 maanden huur, te vermeerderen met servicekosten en BTW over de servicekosten.

DISCLAIMER
Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niettemin aanvaarden wij en de opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Elke vorm van aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct dan wel indirect, als gevolg van de aangeboden informatie, wordt dan ook door ons en de opdrachtgever uitdrukkelijk afgewezen. Het is uitsluitend bedoeld als uitnodiging tot het uitbrengen van een bod c.q. in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 2.250 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
107 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.