Blaak 555 3011 GB Rotterdam

€ 185 /m²/year

Description

Blaak 555 wordt Five55. Van buiten altijd al een eyecatcher, van binnen nu volledig gerenoveerd en gerestyled. Chique zakelijk interieur en nieuwe services, zoals publiek toegankelijke horeca. Five55 opent haar deuren en verandert van karakter. Van gesloten, naar multi-tenant. Van nummer, naar hotspot. Uitstekend bereikbaar op een prominente plek in de stad: het Central Business District. Beleef het aan de Blaak!

Het interieur van Five55 is stijlvol, ruim en vooral: licht. De grote ramen met lage vensterbanken bieden een fantastisch uitzicht over de binnenstad en de iconen van Rotterdam, zoals de Nieuwe Maas, de Markthal, de Euromast en de twee beroemdste bruggen van Nederland.

Five55
Five55 biedt de services die passen bij een modern lifestyle kantoorgebouw. De representatieve receptiebalie is bemand, de stijlvolle coffeebar en restaurant publiek toegankelijk. Verder heeft het gebouw diverse zitjes voor informeel overleg. De gebouwmanager van Five55 zorgt ervoor dat het huurders aan niets ontbreekt.

Lunchen in Five55 is lokaal & lekker met het innovatieve cateringconcept van We Canteen. Elke dag verzorgt een lokale ondernemer de lunch. Op het menu: spannende wereldgerechten en biologische specialiteiten. Lekker, vers, gezond en gevarieerd. Lunchtijd wordt loungetijd in Five55.

Binnen kantoorgebouw FIVE55 is kantoorruimte beschikbaar voor huurders van elk formaat, van klein tot groot. Vanaf circa 200 m² is kantoorruimte te huren welke in samenwerking met een co-working concept kan worden aangeboden. Reguliere kantoorruimte is beschikbaar vanaf ca. 400 m².

Niveau van oplevering
Met een van de zes liften kom je op de kantoorvloeren die in een gerenoveerde casco+ staat worden opgeleverd. Op elke verdieping is een pantryaansluiting aanwezig en zijn de toiletgroepen vernieuwd. Alle kabelgoten zijn voorzien van elektrabekabeling.

De volledig nieuwe regeltechniek wordt aangelegd met het oog op health en well-being voor hoogwaardig comfort. Five55 wordt verlicht via energiezuinige ledverlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtaanpassingen. Verder is het gebouw voorzien van isolerende dubbele beglazing. Het gebouw is aangesloten op stadsverwarming waarmee Five55 bijdraagt aan een gasvrij Nederland en zorgt voor een belangrijke CO2-besparing.

Omgeving
Five55 ligt aan de Blaak: de grootstedelijke avenue tussen stad en haven. Vele nieuwe woontorens en niet-te-missen horeca maken de directe omgeving van Five55 tot een plek waar je graag wilt zijn. In de buurt onder meer: de Oude Haven, de Markthal en de Witte De Withstraat. Architectonische hoogstandjes staan naast historische platbodems. Horeca is er in alle soorten: van low key eetcafés tot sterrenrestaurants. De Blaak is net zo afwisselend als Rotterdam.

Bereikbaarheid
Five55 is uitstekend bereikbaar met de auto en alle vormen van openbaar vervoer: van metro tot watertaxi.

Auto
Met de auto zit je binnen 10 minuten op de A20 en A16. Parkeren kan onder het gebouw of in een van de vele parkeergarages in de directe omgeving. De ingang van Q-park Koopgoot is schuin tegenover Five55.

Openbaar vervoer
De metro stopt praktisch voor de deur en Rotterdam Centraal is vlakbij. Vanaf daar ligt de wereld aan je voeten: in 12 minuten op Rotterdam The Hague Airport, in 35 minuten op Schiphol Airport. De hogesnelheidstrein vertrekt van Rotterdam naar alle grote Europese steden.

Beschikbaarheid
Five55 bestaat in het totaal uit circa 24.730 m² kantoorruimte waarvan circa 9.813 m² voor verhuur beschikbaar is. De huidige beschikbaarheid is als volgt verdeeld over het gebouw:
Verdieping 1 circa 780 m² kantoorruimte
Verdieping 2 en 3 circa 800 m² kantoorruimte
Verdieping 4 circa 1.355 m² kantoorruimte
Verdieping 14 en 15 circa 880 m² kantoorruimte
Verdieping 17-18 circa 880 m² kantoorruimte
Verdieping 19 circa 878 m² kantoorruimte
Verdieping 23-24 circa 840 m² kantoorruimte

De exacte metrages per vloer zijn vastgesteld conform NEN 2580 meetcertificaat voor verhuurbare oppervlakten.
Deelverhuur is mogelijk vanaf 450 m².

Huurprijs
Huurprijzen van de kantoorruimte variëren afhankelijk van de hoogte in het gebouw tussen de
€ 185,- en € 230,- per m² per jaar.

Parkeren
Er zijn 58 parkeerplaatsen beschikbaar in ondergelegen parkeerkelder.
1 parkeerplaats per 330 m² kantoorruimte.
Parkeerplaatsen zijn € 2.500,- per plaats per jaar.

Er worden tevens abonnementen aangeboden in de Q-park garage Koopgoot waarvan de entree schuin tegenover de entree van Five 55 gelegen is.

Huurtermijn
5 of 10 jaar met aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Voorschot servicekosten
€ 55 per m² v.v.o. kantoorruimte per jaar, excl. BTW voor ondermeer de navolgende leveringen en diensten:
• Energieverbruik zowel individueel al algemeen;
• Algeheel onderhoud en keuring installaties;
• Schoonmaak algemene ruimten en glasbewassing;
• Hospitality diensten;
• Beveiligingsdiensten.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurgarantie
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden inclusief b.t.w.

Omzetbelasting
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Features

Transfer of ownership

Rental price
€ 185 per square meter per year
Service charges
€ 55 per square meter per year (21% VAT applies)
Listed since
6 weeks
Status
Available
Acceptance
Available immediately

Construction

Main use
Office
Building type
Resale property
Construction period
1991-2000

Surface areas

Area
24,730 m² (units from 400 m²)

Layout

Number of floors
27 floors

Energy

Energy label
A 1.29

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.