Middenweg 132 1097 BV Amsterdam

€ 2.100.000 k.k.

Omschrijving

Namens Stichting Leger des Heils mogen wij de verkoop begeleiden van het voormalige 'Jannahuis', een opvanglocatie voor vrouwen waarin diverse onzelfstandige wooneenheden beschikbaar waren.

HISTORIE
De historie van het pand gaat terug naar 1902 waarin de vergunning werd afgegeven voor de bouw van 'Huize Cornelia' voor een particuliere opdrachtgever door de firma Reinders & van 't Ende. In 1923 werd het pand verkocht aan de Vereniging Onderlinge Vrouwenbescherming waarna het woonhuis werd omgezet naar 'Janna Kinderhuis'. Na een fusie in 1976 met Beth Palet en Tehuis Annette tot de Helpende Huizen werd in 1977 de Stichting Jannahuis opgericht. In 1998 werden de uitvoerende werkzaamheden overgedragen en werd het pand verkocht aan Stichting Leger des Heils. Sindsdien werd het gebouw gebruikt als een opvanglocatie voor vrouwen.

LOCATIE
Het gebouw is gelegen op de hoek van de Röntgenstraat en Middenweg (s113). De Middenweg is een belangrijke verkeersader vanaf de Ringweg A10 Oost naar het centrum van Amsterdam. De uitvalswegen zijn via de Ringweg A10 binnen enkele minuten te bereiken en ook het openbaar vervoer stopt praktisch voor de deur (halte Kruislaan) en het Amstel Station is op 5 à 10 fietsminuten afstand. Direct aan de overzijde bevindt zich het Christiaan Huygensplein met een grote diversiteit van winkels en op loopafstand bevinden zich eveneens Park Frankendael en diverse recreatievoorzieningen.

PARKEREN
Parkeren is mogelijk op openbaar terrein (betaald). Aan weerszijde van de straat zijn parkeerplaatsen te vinden.

BOUWJAAR
Het object is omstreeks 1903 gebouwd.

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte bedraagt ca. 467 m² g.o. / 554 m² b.v.o. verdeeld over de begane grond, eerste verdieping, tweede verdieping en kelder (4 bouwlagen). De opgegeven oppervlakten zijn vastgesteld conform de NEN2580. Het meetcertificaat is op aanvraag beschikbaar.

Daarnaast beschikt het gebouw over een voor-, zij en achtertuin van in totaal ca. 214 m². Het dakterras op de eerste verdieping is ca. 42 m² groot en het dakterras op de tweede verdieping is ca. 26 m².

BESTEMMING
Volgens het bestemmingsplan dat is vastgesteld op 28 november 2012 'Tuindorp Frankendael' is de ruimte bestemd te worden gebruikt ten behoeve van 'maatschappelijke voorzieningen'. Voor meer informatie over het bestemmingsplan verwijzen wij u graag naar de website van Ruimtelijke Plannen.

HUURSITUATIE
Het object wordt leeg en vrij van huur opgeleverd.

KADASTER
Gemeente: Watergraafsmeer
Sectie: A
Nummer: 3815
Perceel oppervlakte: 429 m²
Plaatselijk bekend: Middenweg 132 te Amsterdam

EIGENDOMSSITUATIE
Het object is gelegen op eigen grond.

VRAAGPRIJS
€ 2.100.000,- kosten koper.

Biedingen worden vanaf week 34 in behandeling genomen.

PROJECTNOTARIS
Houthoff notarissen te Amsterdam.

PROCES
Voor verkoop hanteren wij een onderhands verkoopproces. Nadat verkoper kandidaat-koper positief heeft beoordeeld, zal kandidaat-koper toegang verleend worden tot de dataroom. Aan de hand van de beschikbare informatie verwacht verkoper een voorstel met daarin de exacte entiteit van koper, koopsom, beoogde leveringsdatum en eventuele voorwaarden. Verkoper prefereert een onherroepelijke overeenkomst.

Verkoper behoud zich het recht voor wijzigingen aan te brengen aan het verkoopproces.

BIJZONDERHEDEN
- De verkoop is op basis van een overeenkomst van het notariaat Model Ring Amsterdam;
- Verkoper vraagt bij de ondertekening van een koopovereenkomst een waarborgsom op de derden rekening van de notaris van 10% van koopsom;
- In de koopakte zal een bepaling worden opgenomen dat koper bekend is met de plaatselijke situatie en dat zij bekend is met de informatie die door verkoper is verstrekt via de dataroom;
- Een (potentiële) koper heeft de mogelijkheid vooraf haar onderzoeken uit te voeren. In de koopovereenkomst zal een artikel worden opgenomen dat koper het object accepteert "as-is";
- In de koopakte zal worden vastgelegd dat verkoper het verkochte nooit zelf heeft gebruikt (zelfbewoningsclausule) aangevuld met een ouderdomsclausule;
- Verkoper dient expliciet haar schriftelijke toestemming te geven aan de koop en leveringsakte (voorbehoud).

DISCLAIMER
Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niettemin aanvaarden wij en de opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Elke vorm van aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct dan wel indirect, als gevolg van de aangeboden informatie, wordt dan ook door ons en de opdrachtgever uitdrukkelijk afgewezen. Het is uitsluitend bedoeld als uitnodiging tot het uitbrengen van een bod c.q. in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.100.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903

Oppervlakten

Oppervlakte
467 m²
Perceel
429 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Middenweg 132

€ 2.100.000 k.k.