Lange Tiendeweg 90 2801 KK Gouda

€ 795.000 k.k.

Omschrijving

Het betreft hier een aan de Lange Tiendeweg in Gouda gelegen hoekwinkelpand met daarin gevestigd Hoedenhuis 't Matelootje alsmede een via de Geuzestraat zelfstandig ontsloten bovenwoning. 't Matelootje is bijna 40 jaar in het winkelpand gevestigd. Met de grootste collectie hoeden van Nederland is de winkel dan ook een begrip van heinde en verre. De bovenwoning zal per 1 juni 2022 leeg worden opgeleverd.

Het object, welke in 1889 gebouwd is als koetshuis, beschikt aan de Lange Tiendeweg zijde over en frontbreedte van circa 6,5 meter met een zeer opvallende en gedetailleerde gevel en bestaat uit drie bouwlagen. De gemetselde gevels en houten kozijnen zijn bezet met enkel glas. Het pand is een gemeentelijk monument waarvan onder andere de gevels en het schilderwerk zeer goed zijn bijgehouden.

De Lange Tiendweg is al vele jaren veel meer dan een aanloopstraat naar de Goudse Markt. Dit komt mede vanwege de gunstige ligging nabij Klein Amerika, één van de meest gebruikte parkeerterreinen van de Goudse binnenstad. In de directe omgeving zitten diverse specialisten zoals Gildenslager Van Sprang, 't Kaaswinkeltje, Zeevishandel Kees Vrolijk, de Candyshop, Woondecor Gouda, bakkerij Herfst, uitzendbureau Luba, enkele restaurants, andere dagwinkels en nog veel meer.

Bereikbaarheid:
Goede bereikbaarheid, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Parkeren is betaald mogelijk in de directe omgeving op bijvoorbeeld parkeerterrein Klein Amerika.

Gebruiksmogelijkheden:
Het object is geschikt voor diverse winkeldoeleinden, publiekgerichte dienstverlening en wonen op zowel de begane grond als etages en heeft de bestemmingsduiding Centrum-1 (bestemmingsplan Binnenstad Oost).

Oppervlakte:
De totale oppervlakte bedraagt circa 430 m² welke als volgt is verdeeld:
De winkelruimte Lange Tiendeweg 90 is in totaal circa 210 m²
- circa 150 m² winkelruimte gelegen op de begane grond;
- circa 60 m² opslagruimte en fotostudio behorende bij de winkel gelegen op de eerste etage;
De woning Geuzenstraat 1 is in totaal circa 220 m²
- circa 10 m² zelfstandige entree op de begane grond ten behoeve van de woning;
- circa 90 m² woonruimte op de eerste etage;
- circa 120 m² zolder op de tweede etage.
Eveneens beschikt de woning over een kelder van circa 10 m².

Op de eerste etage heeft de woning een inpandig balkon van circa 3 m² en op de tweede etage een dakterras van circa 15 m².

Oplevering:
In (deels)verhuurde staat, as is where is.

Opleveringsniveau:
Het woon- winkelpand bestaat uit een kelder, begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping. De winkel betreft nagenoeg de volledige begane grond en heeft een eigen buitenruimte (circa 7 m²) en tweemaal een extra ontsluiting aan de zijkant van het pand (Geuzenstraat). Via de winkel is met een trap de eerste etage te betreden. Deze is thans in gebruik als opslagruimte en fotostudio. Via de zelfstandige entree aan de Geuzenstraat is de woning te betreden. Via de entree kunnen de kelder en eerste etage bereikt worden. De eerste etage betreft het deel achter de opslagruimte en fotostudio. Hier is een woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, badkamer en inpandig balkon gesitueerd. De tweede etage is thans in gebruik als opslagzolder. Deze beschikt over een dakterras aan de zijkant van het object.

Koopsom:
€ 795.000,- k.k.

Uitgangspunten verhuur:
De winkelruimte is momenteel verhuurd voor € 27.000,- per jaar te vermeerderen met omzetbelasting. De ingangsdatum van de huurovereenkomst is 1 maart 2020 en de huidige verlengingsperiode is telkens 1 jaar. Huurder heeft een opzegtermijn van 12 maanden en de eerste expiratiedatum is 28 februari 2023. Verkoper hecht waarde aan een koper die zittende huurder wil handhaven. Huurder heeft de intentie uitgesproken zich nog lang in het gehuurde te willen vestigen.

De woning is per 1 juni 2022 leeg en ontruimd.

Kadastrale gegevens Lange Tiendeweg 90 te Gouda:
Gemeente: Gouda
Sectie: C
Nummer: 4141
Index: A1

Kadastrale gegevens Geuzenstraat 1 te Gouda:
Gemeente: Gouda
Sectie: C
Nummer: 4141
Index: A2

De winkel en woning zijn beiden een eigen appartementsrecht. Daar het verkochte eigendom is van één eigenaar is de Vereniging van Eigenaars (VvE) Lange Tiendeweg 90 te Gouda niet actief en betreft het een zogeheten slapende VvE.

Nadere informatie & toegang besloten digitale dataroom:
Indien u geïnteresseerd bent in een mogelijke verwerving van deze onroerende zaak en derhalve nadere informatie wenst, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de heer Kees Verhoeff van Basis Bedrijfshuisvesting Gouda B.V. Toegang tot de digitale dataroom kan verkregen worden door middel van aanmelding bij mevrouw Iverna Adema.

U kunt een e-mail sturen naar Teneinde toegang te verkrijgen tot de besloten digitale dataroom dient een gegadigde de volgende gegevens te overleggen:
- naam en adres organisatie,
- contactperso(o)n(en),
- e-mailadres(sen),
- telefoonnummer(s),
- kopie uittreksel Kamer van Koophandel.
De in deze objectinformatie opgenomen gegevens zijn slechts van algemene aard en aan verandering onderhevig. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1889

Oppervlakten

Oppervlakte
430 m²
Verkoopvloeroppervlakte
430 m²
Breedte gevel
6,5 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 0 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lange Tiendeweg 90

€ 795.000 k.k.