• Verkocht

Engelenkampstraat 58 6131 JJ Sittard

€ 650.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 juli 2021
Verkoopdatum
3 november 2021
Looptijd
4 maanden

Omschrijving

Namens de ABN AMRO bank bieden wij u het voormalig bankgebouw aan de Engelenkamp-straat 58 in Sittard te koop aan. Het object is verdeeld over twee bouwlagen, zijnde begane grond met gedeeltelijke onderkeldering en een afsluitbaar parkeerterrein. Gelegen aan de rand van de binnenstad van Sittard met in de directe omgeving kantoorgebouwen, diverse winkels en woningcomplexen.

Gebouw specificaties
-Totaal metrage circa 901 m²
-Energielabel B
-13 parkeerplaatsen op afsluitbaar parkeerterrein
-Gelegen aan de rand van het centrum/binnenstad
-Ligging nabij bushalte `Sittard, Stadhuis` met verbinding naar o.a. treinstation Sittard
-Mogelijkheid tot herontwikkeling c.q. transformatie

Dit object wordt middels een onderhandse verkoop verkocht in het kader van het Strategisch Huisvestingsplan van ABN AMRO Bank N.V. Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is aangesteld om het verkoopproces te begeleiden. De belangrijkste informatie vindt u in het Investment Memorandum en een dataroom waarin alle gegevens met de exacte verkoopprocedure staan. Bij interesse kunt u (na een eventuele screening) toegang verkrijgen tot deze online dataroom.

Het tot stand komen van een transactie is onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de directie van verkoper.

Sittard is een stad in de provincie Limburg en vormt het centrum van de Westelijke Mijnstreek. Het is een van de oudste plaatsen in Nederland en de op een na oudste stad van Limburg, na Maastricht. Sittard vormt sinds 2001 tezamen met de gemeente Geleen en de gemeente Born, de gemeente Sittard-Geleen. Door deze fusie is de gemeente Sittard-Geleen qua inwonertal de derde van de provincie geworden. In 2020 telde de stad Sittard 37.160 inwoners.

Het gezellige centrum van Sittard is rijk aan monumenten, musea, winkels, supermarkten en vele uitgaansgelegenheden. Het stadsbeeld bestaat uit oude monumentale panden en vakwerkwoningen. Het nieuwe stadion van de voetbalploeg Fortuna met aangrenzend bedrijvenpark zorgt ervoor dat Sittard op sportief vlak hoog scoort. Sittard is uitgeroepen tot groenste stad van Nederland. Rondom Sittard ligt volop natuurschoon. Sittard is terecht een wandel- en fietsgebied bij uitstek.

Sittard en Geleen vormen een schakel in de provinciale, in de nationale en in de grensoverschrijdende infrastructuur. De stad Sittard ligt op circa 7,5 kilometer van de autosnelweg A2, via welke Eindhoven in minder dan een uur te bereiken is en Maastricht in ruim 20 minuten. De provinciale weg N276, die in het westen en in het zuiden de rand van de stad vormt, verbindt in noordelijke richting met Roermond en in oostelijke richting met Brunssum. In westelijke richting sluiten Sittard en Geleen bovendien aan op het knooppunt Kerensheide, waar de autosnelweg richting Brussel/Antwerpen en Keulen, de A76, de A2 ontmoet. Alle drie deze steden zijn in ongeveer een uur te bereiken. Ook dichterbij gelegen steden als Heerlen en Aken zijn via de A76 bereikbaar. Sittard is via de N297 en de Duitse B56 en A46 verbonden met D?üsseldorf, wat in minder dan een uur te bereiken is.

Sittard vormt ook een relatief belangrijke schakel in het spoorwegennet. Tussen Sittard en station Amsterdam Centraal  is bijvoorbeeld viermaal per uur een snelle verbinding via station Eindhoven Centraal en station Utrecht Centraal.

Verhuurbaar vloeroppervlakte
Ca. 200,4 m² kelder
Ca. 700,3 m² begane grond
Ca. 900,7 m² totaal

Bouwjaar : 1988

Energielabel: B

Kadastraal adres: Engelenkampstraat 58, 6131 JJ Sittard
Gemeente: Sittard
Sectie en nummer: G 1967
Eigendom: Appartementsrecht
Bijzonderheden: Voor bijzonderheden wordt verwezen naar de in de dataroom opgenomen stukken.

Het object valt onder de bepalingen van het bestemmingsplan Centrum Sittard, vastgesteld bij raadsbesluit op 26 juni 2013 met als enkelbestemming `Wonen en zakelijke dienstverlening` en dubbelbestemming `Waarde archeologie -3`.

De voor 'Wonen - Wonen en zakelijke dienstverlening' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

op de begane grond en de verdieping:
a. wonen;

uitsluitend op de begane grond:
b. zakelijke dienstverlening;

alsmede voor:
c. erven en tuinen;
d. water en voorzieningen ten behoeve van de waterhuishouding;
e. nutsvoorzieningen;
f. parkeervoorzieningen;
g. overige bijbehorende voorzieningen;

met bijbehorende:
h. hoofdgebouwen;
i. bijgebouwen;
j. bouwwerken, geen gebouwen zijnde.

De in dit lid bedoelde gronden zijn tevens bestemd voor de doeleinden en bouwmogelijk-heden die in de artikelen 27,28, 29,30 en 31 voor de betrokken bestemming zijn aangegeven, inclusief de daarin opgenomen afwijkings- en/of wijzigingsbevoegdheden en/of vereiste omgevingsvergunning.

Volledigheidshalve verwijzen wij u voor het vigerende bestemmingsplan naar

Zakelijke lasten (2021)
WOZ waarde: € 722.000,-
OZB (eigenaar/gebruiker): € 4.825,13 / € 3.773,17
Rioolrecht: € 181,41
Aanslag waterschapsheffing: € 189,89
Zuiveringslasten: € 158,37

Dataroom
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. Op verzoek kunt u toegang krijgen tot deze dataroom via een e-mail aan Eindhoven @ cushwake .com.

Bij een verzoek dient u de volgende zaken mee te sturen:
uittreksel Kamer van Koophandel (max. 1 jaar oud) inclusief een kopie legitimatiebewijs van de tekenbevoegde van deze entiteit indien kandidaat-koper een rechtspersoon/ vennootschap betreft;
kopie legitimatiebewijs indien kandidaat-koper een natuurlijk persoon betreft.

Algemene transactiedocumenten
De in de dataroom opgenomen map omtrent het onderhavige object en de map ‘algemene transactiedocumenten’ vormen een onderdeel van de verkoop van het onderhavige object, deze documenten vormen de basis voor de verdere uitwerking van de definitieve transactiedocumenten. Een bieder wordt geacht kennis te hebben genomen van deze informatie en hiermee akkoord te gaan.

Vraagprijs: € 650.000,- kosten koper

Omzetbelasting: Niet van toepassing.

Verkoopproces
Het object wordt verkocht middels een onderhandse verkoop.

Ten aanzien van een bieding geldt dat deze uitsluitend in behandeling wordt genomen indien:
1. deze is omschreven in een concreet bedrag in EUR, niet afhankelijk gesteld van eventuele andere bedragen en/of biedingen;
2. is vermeld exclusief (notariële en overige) kosten en overdrachtsbelasting;
3. niet is uitgebracht op basis van “acte de command”/”voor zich of nader te noemen meester”.

Uw bieding (een bedrag te vermeerderen met kosten koper) dient u door middel van het biedingsformulier, welke is opgenomen in de dataroom (onder Biedingsformulier), in de Nederlandse taal in te dienen.

Indien en voor zover (uitsluitend) naar het oordeel van ABN AMRO Bank N.V. door haar ontvangen biedingen gelijk of vergelijkbaar zijn, behoudt zij zich het recht voor om daaropvolgend nog een verzoek te doen uitgaan naar betrokken bieders om een uiterst finaal bod te doen, waarna ABN AMRO Bank N.V. beoogt tot toewijzing over te gaan. In algemene zin beoogt ABN AMRO Bank N.V. terughoudend met dit recht om te gaan.

De levering kan spoedig plaatsvinden. Het object wordt opgeleverd in de huidige staat en binnen de huidige publiekrechtelijke en privaatrechtelijke bestemming.

De akte van levering zal gepasseerd worden ten overstaan van een notaris verbonden aan Loyens & Loeff in Amsterdam. Het honorarium van voornoemde notaris is opgenomen in de dataroom (onder 01. Algemene Transactiedocumenten)

Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Voor meer informatie en/of een bezichtiging kunt u ons raadplegen, we helpen u graag verder:

Robert Peters
Associate Agency & Midcap Investment
T. +31 (0) 40 212 5125
M. +31 (0)6 5180 1989
E. robert.peters @ cushwake. com

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 650.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
1 juli 2021
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988

Oppervlakten

Oppervlakte
901 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
B

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.