• Verhuurd

Westersingel 92 3015 LC Rotterdam

€ 1.000 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
7 september 2020
Verhuurdatum
1 juni 2021
Looptijd
8½ maand

Omschrijving

Betreft
Zeer representatieve kantoorruimte gelegen aan de voorzijde op de 2e verdieping in een klassieke kantoorvilla aan de Westersingel 92 te (3015 LC) Rotterdam. Het karakteristieke kantoorgebouw biedt een fraaie combinatie van efficiënte kantoorruimten en authentieke details. Elke verdieping is voorzien van eigen voorzieningen zoals toiletten en een pantry. De beschikbare kantoorruimte omvat twee kantoorkamers aan de voorzijde en een gedeelde archiefruimte, gelegen op de 2e verdieping (unit 2.1, 2.5 en 2.2-gedeeltelijk) van in totaal circa 65 m2.

Ligging/Bereikbaarheid
Dit kantoorgebouw ligt aan één van de mooiste singels van Rotterdam. De Westersingel is midden in het stadscentrum gelegen met alle voorzieningen, waaronder winkel- en horecagelegenheden, binnen handbereik. Onder andere de Witte de Withstraat, het historische Scheepvaartkwartier en Museum Boijmans van Beuningen bevinden zich op loopafstand.

De bereikbaarheid per openbaar vervoer is zeer goed, tram-, bus- en metrohaltes zijn op enkele minuten gelegen. Ook het centraal station Rotterdam ligt op loopafstand. Met de nabijheid van de Erasmusbrug, Maastunnel, tunnel tracé en de Maasboulevard is de bereikbaarheid met eigen vervoer ook goed.

Oppervlakte / indeling
2e verdieping voorzijde: ca. 65 m2 kantoorruimte inclusief gedeelde archiefruimte.

Parkeren
Parkeerplaats in overleg. Mogelijkheid om via Stadstoezicht Parkeren Rotterdam parkeervergunningen aan te vragen. Daarnaast zijn er voldoende betaalde openbare parkeermogelijkheden in de nabije omgeving.

Kenmerken & voorzieningen
Het object is onder andere voorzien van:
- Fraaie entree met natuurstenen vloer(en);
- Stucplafonds;
- Aanwezige vloerbedekking;
- Alarmsysteem;
- Gescheiden toiletgroep (gemeenschappelijk);
- Pantry (gemeenschappelijk);
- Zonneschermen;

Huurprijs
€ 1.000,-- per maand exclusief BTW en servicekosten.

Servicekosten
De servicekosten worden geheven op basis van jaarlijkse nacalculatie. Het voorschot bedraagt € 35, -- per m2 excl. BTW ten behoeve van de navolgende leveringen en diensten:

- warmtelevering c.q. gasverbruik inclusief vastrecht;
- elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht ten behoeve van de installaties en de verplichting van de gemeenschappelijke ruimten alsmede het individuele elektraverbruik;
- waterverbruik inclusief vastrecht;
- schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten alsmede het gehuurde, liften, beglazing buitenzijde alsmede beglazing gemeenschappelijke ruimten, terrassen, parkeergarage en/of terrein;
- administratiekosten ad. 5 % over bovenstaande leveringen en diensten.

Huurtermijn
5 jaar + aansluitende verleningsperioden van telkens 5 jaar.

Huurbetalingen
Bij vooruitbetaling per maand/kwartaal te voldoen.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks “CPI-Alle Huishoudens” Laag (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Omzetbelasting
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. In geval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW belaste huur.

Zekerheidsstelling
Huurder dient bij ondertekening van de huurovereenkomst een bankgarantie aan verhuurder ter beschikking te stellen ter grootte van drie bruto maandverplichtingen, d.w.z. 3 maanden huur te vermeerderen met servicekosten en de BTW over beiden.

Huurovereenkomst
Conform standaard ROZ-model kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW (versie januari 2015).

Oplevering
In overleg, mogelijkheden per direct.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.000 per maand
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
7 september 2020
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten

Oppervlakte
65 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 1000 m tot 1500 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en Tramhalte op 1000 m tot 1500 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.