• Verhuurd

Parklaan 1 3016 BA Rotterdam

€ 220 /m²/jaar

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
15 augustus 2019
Verhuurdatum
26 maart 2021
Looptijd
19 maanden

Omschrijving

Deze luxe kantoorruimte is gelegen in het historische Scheepvaartkwartier, op de kruising van de Parklaan en het Westplein. Het betreft de tweede verdieping van een fraai, klassiek hoekpand. De verdieping is opgedeeld in drie praktische en ruime werk-/spreekkamers, voldoende archiefruimte op de zolderverdieping en een moderne, ruime pantry. Tevens is er een lift aanwezig. De zeer goede onderhoudsstaat in combinatie met het historische karakter van het pand maken de kantoorruimte tot een bijzonder object. Opvallend is het centrale, rijkelijk versierde trappenhuis, de fraai aangelegde voor- en achtertuin en het uitzicht op het Westplein en de Veerhaven. Bij de kantoorruimte worden parkeerplaatsen aangeboden op de achtergelegen parkeerplaats. Toegang is mogelijk vanaf de Parklaan.

Ligging:
Het Scheepvaartkwartier met haar pittoreske Veerhaven staat bekend als een van de meest representatieve wijken van Rotterdam. Diverse populaire horecagelegenheden, bijvoorbeeld restaurant Huson, Loos, Zeezout en Parkheuvel, bevinden zich op loopafstand van het betreffende kantoorgebouw. Met tramlijn 7 is het Centraal Station van Rotterdam binnen vijf minuten bereikbaar. Met de nabijheid van de Erasmusbrug, Maastunnel, tunnelrace en Maasboulevard is de bereikbaarheid met eigen vervoer eveneens goed.

Indeling:
Begane grond:
Entree, vestibule met een wachtruimte.
Een ruime hal met een statig trappenhuis en een lift.

2e verdieping:
Een ruime overloop biedt toegang tot: een ruime kamer met grote raampartijen aan de voor- en achterzijde (ca. 79 m²), een prachtige hoekkamer met zicht op de Veerkade (ca. 47 m²), een grote achterkamer (ca. 26 m²), een separaat heren- en damestoilet en een moderne pantry, voorzien van vaatwasmachine, bergruimte en een koel-/vriesvoorziening. De ruimtes zijn voorzien van airconditioning.

De zolderverdieping is beschikbaar voor archiefruimte.

Oppervlakte:
2e verdieping: 152 m² B.V.O. Plafondhoogte ca. 3.50 meter.
Archief/zolder: circa 35 m² B.V.O.

Parkeerplaatsen zijn verkrijgbaar ad. € 1.600,- per plaats per jaar.

Huurprijs:
€ 15.000,- per kwartaal, exclusief BTW en servicekosten.

Huurperiode:
Vijf jaar en aansluitende verlengingsperioden van telkenmale vijf jaar. Kortere perioden zijn bespreekbaar.

Huuringangsdatum:
In overleg.

Huurbetaling:
Per kwartaal per vooruitbetaling te voldoen. Voor of uiterlijk op de eerste dag van iedere betalingsperiode dient de betalingsverplichting van huurder aan verhuurder te zijn voldaan.

Voorschot servicekosten:
€ 1.666,66 per kwartaal. In het voorschot zit inbegrepen: kosten voor water, verwarming, schoonmaak, klein onderhoud, onderhoud lift, telefonie, administratiekosten en tuinonderhoud. In het voorschot zit niet inbegrepen: BTW en kosten voor elektra.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van de cijfers volgens de consumentenprijsindex (CPI) (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheid:
Een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden.

Overeenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de Rechtbank te 's-Gravenhage.

Oplevering:
De ruimte wordt opgeleverd in de huidige representatieve staat onder andere voorzien van:
Vloerbedekking, airconditioning, verlichting, zonwering.

De staat van oplevering zal ten tijde van de daadwerkelijke oplevering nader worden omschreven in een door huurder en verhuurder te ondertekenen proces-verbaal van oplevering, waarin wordt aangegeven welke installaties en andere voorzieningen wel, en welke installaties en andere voorzieningen niet, tot het gehuurde behoren en waarin tevens een beschrijving van de staat van het gehuurde wordt gegeven, eventueel aangevuld met door partijen geparafeerde foto's.

BTW:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen om niet te opteren voor belaste huur.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 220 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 1.666 per maand
Aangeboden sinds
15 augustus 2019
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1870

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Airconditioning, inbouwarmaturen, kabelgoten, liften, pantry, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, metrohalte op minder dan 500 m, metroknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m, NS station op minder dan 500 m, snelwegafrit op minder dan 500 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op minder dan 500 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.