• Verhuurd

Laagte Kadijk 148 1018 ZD Amsterdam

€ 2.250 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
22 mei 2020
Verhuurdatum
23 oktober 2020
Looptijd
5 maanden

Omschrijving

Sfeervolle kantoorruimte van 142 m², op inspirerende locatie, nabij Artis, gelegen in één van de gerenoveerde, voormalige pakhuizen van het Entrepotdok. Het Entrepotdok is een complex pakhuizen en een gracht met dezelfde naam in Amsterdam tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, nabij de Plantagekade en Artis. Nadat het dok rond 1890 zijn functie als stapelplaats van niet ingeklaarde goederen door de bouw van Het Nieuwe Entrepotdok aan de Cruquiusweg had verloren, stonden de gebouwen lange tijd leeg. Na decennia getouwtrek om de financiën, is begin jaren '80, een plan ontwikkeld voor hergebruik. Op de begane grond zijn nieuwe bedrijfsruimtes gesitueerd. De kelders zijn in gebruik als berging, parkeergarage en bedrijfsruimte, de bovenste verdiepingen zijn verbouwd tot woningen.

Deze kantoorruimte ligt op de begane grond en eerste verdieping met ieder een eigen entree.

INDELING
Begane grond:
Entree/ hal, één grote ruimte met een balkenplafond en een royale kitchenette, welke ook als spreekruimte is te gebruiken, toilet en een trap naar de eerste verdieping;
De oppervlakte is 63,9 m² (VVO).

Eerste verdieping:
Ruime kantoorruimte die vrij is in te delen met drie ramen aan de voorzijde, toilet, serverruimte en een eigen entree aan de achterzijde.
De oppervlakte is 78,40 m² (VVO).

OPPERVLAKTE
De totale Bruto Vloeroppervlakte (BVO) bedraagt 162,7 m², waarvan 142 m² Verhuurbare vloeroppervlakte (VVO), verdeeld over twee verdiepingen en is als volgt verdeeld:
- Begane grond: 63,9 m²;
- Eerste verdieping: 78,4 m²
- Totaal (VVO): 142,3 m²

OPLEVERINGSNIVEAU
Kantoorruimte, o.a. voorzien van:
- eigen entree op elke verdieping;
- C.V.-ketel met radiatoren;
- Toiletten met fontein;
- Pantry;

OMGEVING
De kantoorruimte is gelegen aan de Laagte Kadijk in de Plantagebuurt van Amsterdam Centrum. In de nabije omgeving van Artis, het Scheepvaartmuseum en het centrum van Amsterdam. Hier bevinden zich voldoende voorzieningen waaronder winkels, cafés en restaurants.

PARKEREN
Betaald parkeren op de openbare weg of middels parkeervergunning.
Vergunningsgebied: Centrum 3

BEREIKBAARHEID
De kantoorruimte is zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed bereikbaar. De locatie is met de auto goed bereikbaar vanaf de Ringweg A10 (afslag S113) alsmede via de IJ-Tunnel en de Piet Heintunnel. Met openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar met tramlijnen 9, 10, 14 en buslijnen 22, 48, 357, 359. De bus- en tramlijnen lopen door de Plantage Middenlaan, Oostenburgergracht en de Prins Hendrikkade en geven directe verbindingen met o.a. het Centraal Station.

BESTEMMING
De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is kantoorruimte.

HUURPRIJS
€ 2.250,00 per maand/ € 27.000,00 per jaar.

SERVICEKOSTEN
Er worden geen servicekosten in rekening gebracht. De ruimte beschikt over eigen meters. Huurder dient zelf contracten te sluiten met de nutsbedrijven.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

BTW
Over de huurprijs wordt GEEN omzetbelasting in rekening gebracht. Huurder verklaart dat hij voor ten minste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal ervan rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2006 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

ZEKERHEIDSSTELLING
Huurder dient een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten ter grootte van tenminste drie maanden huur.

HUURTERMIJN
Standaard gaan wij uit van 5 jaar met een mogelijke verlenging van nogmaals 5 jaar. In overleg met de verhuurder is het mogelijk om af te wijken van deze termijnen.

OPZEGTERMIJN
12 maanden.

HUUROVEREENKOMST
Op basis van een standaard huurcontract kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model juli 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, alsmede enkele bijzondere bepalingen zoals door eigenaar aan te geven.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 2.250 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 2.500 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
22 mei 2020
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
142 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, te openen ramen, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op minder dan 500 m en Tramhalte op minder dan 500 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.