Westerstraat 29 3016 DG Rotterdam

€ 83.364 /jr

Omschrijving

Betreft:
Te huur ca. 484,6 m² kantoorruimte in een buitengewoon representatief kantoorpand gelegen aan de Westerstraat 29 te Rotterdam-Scheepvaartkwartier.

Ligging en bereikbaarheid:
Het pand is markant gelegen in het representatieve Scheepvaartkwartier waar diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd zijn. Bovendien treft men verschillende uitstekende restaurants (Parkheuvel, The Harbour Club, Zeezout, De Ballentent, Huson) en populaire grand-cafés (Loos, The Butcher Club), alsook hoogwaardige winkels als Bulthaup Keukens, Krijn Verboom Bloemen en Bakkerij Bussing in de onmiddellijke nabijheid aan.

Het Scheepvaartkwartier heeft via de Maasboulevard, de Maastunnel-traverse en de Erasmusbrug snelle aansluitingen op het rijkswegennet A20, A16, A4 en A15. Op korte loopafstand zijn diverse tram- en busverbindingen evenals metrostation Leuvehaven. Vlakbij bevindt zich de opstapplaats van de watertaxi en de Fastferry naar Ridderkerk/Dordrecht.

Oppervlakten:
Souterrain: ca. 245,0 m2 VVO
Bel-etage: ca. 239,6 m2 VVO
Totaal: ca. 484,6 m2 VVO

De kantoorruimte is ingemeten conform NEN 2580.

Parkeren:
Het kantoorpand beschikt over een afgesloten parkeerfaciliteit in de op loopafstand gelegen parkeergarage van het gebouw de Havenbaron. In totaal zijn er 6 parkeerplaatsen beschikbaar (bereikbaar via de binnentuin aan de achterzijde van het gehuurde).

Daarnaast is er in de directe omgeving ruim voldoende (betaalde) parkeergelegenheid waarvoor eventueel parkeervergunningen kunnen worden aangevraagd bij de Gemeente Rotterdam.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 83.364,- per jaar excl. BTW en servicekosten.

De parkeerplaatsen in de garage kunnen worden gehuurd voor € 1.750,- excl. BTW per parkeerplaats per jaar.

Huurtermijn:
5 jaar, met aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Datum van oplevering:
In overleg.

Servicekosten:
Nader te bepalen in overleg met de huurder.

Betalingen:
Huur en servicekosten en BTW per maand vooruit.

Staat van oplevering:
De oudbouw (souterrain en beletage) in de huidige staat, onder andere voorzien van:
– fraaie en opgeknapte voorgevel;
– representatieve entree met marmeren vloer en glas in lood;
– statige trappartij;
– videofooninstallatie;
– gedeeltelijk airconditioning*;
– diverse ornamenten;
– gobelin wandbekleding;
– gedeeltelijk stucplafonds met opbouw armaturen;
– gedeeltelijk systeemplafonds met inbouw armaturen;
– databekabeling met diverse vloer aansluitingen (cat5)*;
– diverse toiletten per bouwlaag;
– aanwezige vloerbedekking (deels tapijt en deels parket)*;
– te openen ramen.

* Deze inrichtingscomponenten behoren niet standaard tot het gehuurde en worden ‘om niet’ ter beschikking gesteld aan huurder, verhuurder heeft derhalve geen verantwoordelijkheid voor onderhoud, reparaties en/of vervanging van deze inrichtingscomponenten.

Het gebouw en grote delen van het interieur zijn van monumentale waarde. Aanpassing is slechts beperkt mogelijk en dient altijd in overleg met en met goedkeuring van de verhuurder te geschieden. In alle gevallen zal verhuurder vooraf schriftelijke toestemming moeten verlenen alvorens aanpassingen door de huurder gemaakt kunnen worden. Uitdrukkelijk zij vermeld dat de thans aanwezige wandgobelins op de beletage van de oudbouw niet verwijderd kunnen worden.

De moderne tussenbouw zal worden opgeleverd in gerenoveerde staat daaronder een door de huurder te kiezen vloerbedekking en keukenblok. Deze renovatie vindt thans plaats en zal naar verwachting medio november 2021 gerealiseerd zijn.

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), versie februari 2015, met de daarbij behorende algemene bepalingen.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 83.364 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1897

Oppervlakten

Oppervlakte
485 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, te openen ramen, systeemplafond en toilet

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.