Gedempte Zalmhaven 4 3011 BT Rotterdam

€ 195 /m²/jaar

Omschrijving

Locatie
Groot Willemsplein ligt aan de Gedempte Zalmhaven 7 A t/m D, gesitueerd aan de rand van het Scheepvaartkwartier en aan de voet van de Erasmusbrug. Het betreft een gebied met een stedelijk karakter dat voorziet in een mix van woningen, enkele winkels (Vasteland) kantoren en hotels. De directe omgeving van het voormalige pakhuis wordt momenteel ontwikkeld tot een levendig woongebied met daarin de hoogste woontoren van Rotterdam. In de plint van het gebouw bevindt zich horeca, waaronder Italiaans lunchrestaurant Guliano. In het authentieke Scheepvaartkwartier zijn veel exclusieve restaurants gevestigd, zoals Parkheuvel (twee Michelinsterren), Zeezout en La Stanza. Naast het Scheepvaartkwartier ligt Het Park van Rotterdam. Een prachtig park in de Engelse Landschapsstijl, dat in 1852 is ontwerpen door Zocher & Zocher.

Algemeen
Het gebouw bestaat uit een begane grond met 7 bovengelegen verdiepingen, waarvan enkele verdiepingen met elkaar verbonden zijn middels een interne trapverbinding. De begane grond is voorzien van een entree met receptie en grote ontvangstruimte. Op de 1ste verdieping is een bedrijfsrestaurant gesitueerd. De bovenste verdiepingen zijn gescheiden met een eigen ingang.
Het gebouw is in 2013 volledig duurzaam gerenoveerd. Bij deze transformatie zijn twee nieuwe verdiepingen toegevoegd met een transparante constructie en voorzien van glazen vliesgevels. Op het dak is een daktuin ingericht en ook de lager gelegen verdiepingen hebben beschikking over een dakterras aan de achterzijde van het gebouw. Voor verwarming en koeling is er een installatie voor warmte-koudeopslag. Het gebouw heeft een Breeam Very Good-certificaat.

Bereikbaarheid

Per auto
Het Scheepvaartkwartier is per auto goed bereikbaar via het Maastunneltracé, de Maasboulevard en de Erasmusbrug en heeft daarmee een goed aansluiting op A20, A16, A13 en de ringweg van Rotterdam. Hierdoor bent u met de auto in een uur in Amsterdam en binnen een uur in Utrecht.

Per openbaar vervoer
Groot Willemsplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de tram bent u in een paar minuten op Rotterdam Centraal Station. De bus- en tramhaltes bevinden zich in de directe omgeving. Daarnaast is de opstapplaats van de watertaxi en de Fastferry naar Ridderkerk/Dordrecht om de hoek.

Oppervlakte
Een totaal van circa 6.465,80 m² is voor onderverhuur beschikbaar, verdeeld als volgt:

1ste verdieping : ca. 1.113,70 m² kantoorruimte
2de verdieping : ca. 1.779,00 m² kantoorruimte
3de verdieping : ca. 1.786,50 m² kantoorruimte
4de verdieping : ca. 1.786,50 m² kantoorruimte

Bovenstaand metrage is vastgesteld conform NEN 2580 meetcertificaat voor verhuurbare oppervlakten.

Opleveringsniveau
In huidige turn key staat, inclusief het luxe inrichtingspakket van de zittend huurder. Overname van meubilair van zittend huurder is in onderling overleg bespreekbaar.

Energielabel
Breeam Very Good-certificaat.

Huurprijs
€ 195,00 per m² per jaar, excl. BTW.

Parkeren
Er is parkeergelegenheid beschikbaar in de bij het gebouw behorende parkeergarage en behorende parkeerdek op basis van een parkeernorm van 1 parkeerplaats per 178 m² v.v.o. kantoorruimte.
Parkeerdek: € 1.500,00 per plaats per jaar, excl. BTW.
Parkeergarage: € 1.950,00 per plaats per jaar, excl. BTW.

BTW
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien BTW niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijzen.

Servicekosten
€ 40,00 per m² per jaar, excl. BTW als voorschot voor leveringen en diensten met jaarlijkse nacalculatie.

Huurbetaling
Per kwartaal vooruit.

Indexering
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100); voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum.

Huurperiode
10 jaar + 5 jaar.

Beschikbaar
In overleg te bepalen.

Onderhuurovereenkomst
Op basis van de bestaande R.O.Z. huurovereenkomst, model 2003.

Bankgarantie
Een bankgarantie ter grootte van 3 maanden huur vermeerderd met servicekosten en BTW dient gesteld en afgegeven te worden door een erkende Nederlandse bankinstelling.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 195 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 185 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 40 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1971-1980

Oppervlakten

Oppervlakte
6.466 m² (in units vanaf 1.114 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
7 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Gedempte Zalmhaven 4

€ 195 /m²/jaar