• Verkocht onder voorbehoud

Westzeedijk 140 3016 AK Rotterdam

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

Namens de eigenaar is Cushman & Wakefield verheugd u deze propositie aan te bieden en wij nodigen u hierbij uit om te participeren in het verkoopproces. Gelegen op een unieke locatie in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier vindt u deze karakteristieke kantoorvilla van circa 814 m² met achtertuin en parkeerplaatsen op eigen terrein. Het object is gelegen op een fraaie zichtlocatie aan de Westzeedijk.

Het pand is gelegen aan de rand van het centrum in het historische Scheepvaartkwartier, één van de meest charmante wijken van Rotterdam. In de kern van dit historische deel van Rotterdam is de prachtige Veerhaven gelegen. Op loopafstand bevinden zich allerlei goede en bekende restaurants en (grand)café’s zoals de Ballentent, Loos, Zeezout, Huson, Parkheuvel**, Dewi Sri, The Harbour Club, en het Westelijk Handelsterrein met o.a. Rosso.

OBJECT
Gebouwd omstreeks 1920
Perceeloppervlakte 665 m²
Kantoorruimte 814 m²
Parkeerplaatsen 4 op eigen terrein
Eigendomssituatie Volledig eigendom
Status Beschermd stadsgezicht

VERVOER
Met de auto is de Westzeedijk uitstekend bereikbaar. Via de Maasboulevard bereikt u in enkele minuten de ring Rotterdam (A16). Het Maastunneltracé en de Erasmusbrug geven een perfecte ontsluiting naar Rotterdam-Zuid en het rijkswegennet A20, A16, A4 en A15.

Het Scheepvaartkwartier is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op loopafstand bevinden zich diverse tram- en busverbindingen alsmede metrostation Leuvehaven. Ook de ligplaats van de watertaxi bevindt zich praktisch voor de deur.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Rotterdam
Sectie AG
Nummer 1281
Status Volledig eigendom

BESTEMMINGSPLAN
Naam Scheepvaartkwartier
Bestemming Gemengd - 1
Vastgesteld 3 september 2014

De voor "Gemengd-1" aangewezen gronden zijn op de onderhavige locatie bestemd voor:
a. kantoren;
b. wonen;
c. praktijkruimte;
d. inpandige parkeervoorzieningen die reeds aanwezig zijn ten tijde van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens is in het vigerende bestemmingsplan opgenomen dat woningen mede mogen worden gebruikt voor de uitoefening van een aan huis gebonden beroep of bedrijf waarbij een aantal gebruiksregels als voorwaarde worden gesteld.

INDELING GEBOUW
HUIDIGE SITUATIE
Souterrain 215 m²
Begane grond 215 m²
1e verdieping 185 m²
2e verdieping 172 m²
3e verdieping 27 m²
Totaal circa 814 m² b.v.o.

Voor het voormalige advocatenkantoor is een omgevingsvergunning aangevraagd waardoor er 10 luxe appartementen kunnen worden gerealiseerd. De exacte plannen zijn op aanvraag beschikbaar.

TOEKOMSTIGE SITUATIE*
Souterrain 244 m²
Begane grond 215 m²
1e verdieping 185 m²
2e verdieping 166 m²
3e verdieping 122 m²
Totaal circa 932 m² b.v.o.

* conform aanvraag omgevingsvergunning.

VERKOOPPROCES
Verkoper wenst over te gaan tot verkoop van de kantoorvilla aan de Westzeedijk 140 te Rotterdam. Het object wordt verkocht middels een openbare verkoop. Uw bieding dient uiterlijk op vrijdag 25 juni 2021 om 12.00 uur door u te zijn ingediend en ontvangen. De verkoper heeft de voorkeur het gebouw te leveren per 15 augustus 2021.

BIEDINGEN
Op basis van deze informatie nodigen wij u uit om een (indicatieve) bieding uit te brengen. Graag ontvangen wij een schriftelijke bieding, welke u kunt richten aan Cushman & Wakefield ten name van Lout de Roos.

De bieding dient in ieder geval voorzien te zijn van de navolgende informatie:
1 De koopprijs: de prijs in (euro’s) waarbij het uitgangspunt is dat notariële kosten en eventuele overdrachts- en/of omzetbelasting voor rekening van koper zijn.
2 De biedende entiteit: de betreffende naam, adres, aandeelhoudersstructuur inclusief uittreksel van de Kamer van Koophandel.
3 Voorwaarden: een opsomming van alle eventuele voorwaarden en benodigde goedkeuringen voor het aangaan van de transactie, met vermelding van de termijn waarbinnen naar verwachting aan de voor waarden zal zijn voldaan of de goedkeuring zal zijn verkregen.

BEZICHTIGINGEN
Wij stellen u graag in de gelegenheid het object te bezichtigen. Hiertoe zijn twee centrale bezichtigingsmomenten ingepland op:

- Vrijdag 4 juni, 14:00 – 16:00 uur; (VOL)
- Dinsdag 15 juni, 14:00 – 16:00 uur.

Indien u van een van deze twee bezichtigingsmogelijkheden gebruik wenst te maken, verzoeken wij u een e-mail te sturen.
De bezichtigingen zullen conform RIVM richtlijnen plaatsvinden; wij vragen u een mondkapje te dragen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920

Oppervlakten

Oppervlakte
814 m²
Perceel
665 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Westzeedijk 140

Prijs n.o.t.k.