Markenhaven 25 B 3826 AC Amersfoort

€ 375 /mnd

Omschrijving

OBJECT
Gelegen aan een van de mooiste straten van Vathorst vind je deze ruime kantoorunits op de 1e verdieping van “het Laakhuijs”. Het totale vloeroppervlak van “het Laakhuijs” bedraagt circa 350 m², verdeeld over begane grond en 3 verdiepingen, elk ter grootte van circa 88 m². De beschikbare ruimten op de verdieping kunnen als geheel gehuurd worden of als separate kantoorkamers. De kantoorkamers zijn beschikbaar vanaf 20m2 tot en met een geheel van 88m2. De kamers zijn voorzien van vloerbedekking, wandafwerking en een systeemplafond met verlichting. De op de verdieping aanwezige pantry en toilet staat exclusief ter beschikking aan de gebruikers van de kantoorkamers op de 1e verdieping. Naast de 3 kantoorkamers is er een gemeenschappelijke wacht/entree ruimte (met pantry) voor de gebruikers van de 1e verdieping.

LOCATIE
De strategische, centrale ligging in Nederland en het uitstekende voorzieningenniveau maken van Amersfoort een stad met een zeer gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven. Dat heeft al vele toonaangevende bedrijven en organisaties uit binnen- en buitenland naar Amersfoort gelokt. De afgelopen 15 jaar is ook het aantal inwoners in Amersfoort snel gegroeid. Het beleid van de gemeente Amersfoort is erop gericht om met elke nieuwe woonwijk ook een nieuw bedrijventerrein te ontwikkelen. Het evenwicht tussen wonen en werken wordt zorgvuldig bewaakt.

Het Laakhuis is gelegen aan de Markenhaven 25 te Vathorst (Amersfoort). De Markenhaven is een moderne kleine binnenhaven voor diverse sloepen die Vathorst rijk is. Vathorst is een zeer ondernemende wijk. Niet alleen gebeurt er veel vanuit de winkeliers en de ontwikkelbedrijven, ook veel van de inwoners zijn ondernemer. Ook hier biedt Vathorst verbinding.

BEREIKBAARHEID
De locatie is zowel met eigen als openbaar vervoer goed bereikbaar.

• Auto
Door het goed opgezette wegenstelsel in Amersfoort zijn zowel de rijksweg A1 als de rijksweg A28 met de auto eenvoudig te bereiken. Het pand is op slechts enkele autominuten afstand gelegen van de autosnelwegen A1 (Amsterdam – Enschede) en de A28 (Utrecht – Zwolle). Door de goede aansluiting op het verkeersknooppunt “Hoevelaken” zijn er uitstekende verbindingsmogelijkheden met alle delen van het land.

• Openbaar vervoer
Per openbaar vervoer zijn er eveneens uitstekende verbindingen van en naar de kantoorruimte aan de Markenhaven 25B. Het NS-station “Vathorst” is lopend (ruim 10 minuten) te bereiken. Per trein en bus zijn goede plaatselijke-, regionale- en landelijke verbindingen met het openbaar vervoer beschikbaar. Voorts zijn er diverse bushaltes aan de boulevard op ca. 4 minuten wandelen.

HISTORIE
Eind 2011 is de bouw van “Het Laakhuijs” voltooid. “Het Laakhuijs” is een kantoorgebouw dat qua afmeting en ligging een interessante optie is voor meerdere branches. De ruimte is in gebruik geweest als praktijkruimte in de medische sector.

OPPERVLAKTE
• Kantoorkamer 1: 38m2 (kamer 23m2, toeslag algemene ruimte 15m2)
• Kantoorkamer 2: 20m2 (kamer 12m2, toeslag algemene ruimte 8m2)
• Kantoorkamer 3: 30m2 (kamer 18m2, toeslag algemene ruimte 12m2)
• Totaal beschikbaar: 88m2.
Beschikbare kantoorruimte in totaal 88m2

BESTEMMING
De aangeboden ruimte op de eerste verdieping kan worden gehuurd voor gebruik met hierna genoemde doeleinden:
• Commerciële en/of maatschappelijke dienstverlening voor zover die niet voorkomt in de Staat van Bedrijfsactiviteiten die als bijlage 1 deel uitmaakt van de regels van dit plan en tot een b.v.o. per eenheid van niet meer dan 100 m²;
• maatschappelijke voorzieningen, te weten sociaal-culturele, (sociaal) medische, educatieve, religieuze en overheidsvoorzieningen.

HUURVOORWAARDEN
HUURPRIJS
Voor het geheel geldt een huurprijs van € 16.500,- per jaar, exclusief BTW en servicekosten of € 1.375,- per maand exclusief btw en servicekosten.

Voor de kantoorkamers geldt een huurprijs inclusief servicekosten en exclusief btw. De huurprijzen voor de kantoorkamers zijn als volgt:
• Kantoorkamer 1: € 695,- per maand exclusief btw en inclusief servicekosten
• Kantoorkamer 2: € 375,- per maand exclusief btw en inclusief servicekosten
• Kantoorkamer 3: € 575,- per maand exclusief btw en inclusief servicekosten

OMZETBELASTING
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal gekeken worden naar een oplossing.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gehuurde zal in huidige staat worden opgeleverd dat wil zeggen inclusief de huidige wand-, vloer- en plafondafwerking en de door verhuurder aangebrachte armaturen. Dit betreft onder andere de volgende voorzieningen:
- Systeemplafonds met lichtarmaturen;
- Systeemwanden;
- Projecttapijt;
- Pantry (eventueel medegebruik met andere huurders 1e verdieping);
- Toilet (eventueel medegebruik met andere huurder 1e verdieping;
- Verwarming middels Stadsverwarming;
- Mechanische ventilatie
- Liftinstallatie.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
€ 27,50 per m2 per jaar exclusief btw.

Deze servicekosten omvatten onder andere de volgende leveringen en diensten:
o Energieverbruik technische installaties, algemene ruimten en gehuurde kantoorruimten
o Verwarmingskosten algemene ruimten en gehuurde kantoorruimten
o Periodieke controle van brandslanghaspels
o Onderhoud groenvoorziening en parkeerterrein
o Onderhoud en vervanging van lampen in algemene ruimten en parkeerterrein
o Schoonmaak algemene ruimten
o Glasbewassing glas buitenzijde kantoorgebouw
o Waterverbruik
o Kosten voortvloeiende uit door de overheid vereiste controles
o Kosten klein dagelijks onderhoud
o Administratiekosten ad. 5% over de leveringen en diensten

HUURPRIJS INDEXERING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURINGANGSDATUM
In overleg, per direct is mogelijk.

HUURTERMIJN
De huurtermijn bedraagt 5 jaar met een aansluitende verlengingsperiode(n) van 5 jaar.
Eventueel is een kortere huurtermijn bespreekbaar.

HUUROVEREENKOMST
Indien partijen tot overeenstemming komen, zullen de huurvoorwaarden worden vervat in een huurovereenkomst, model Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte, die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals deze wordt gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt verlangd een bankgarantie, model ROZ, of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

HUURBETALING
De huur te vermeerderen met servicekosten en omzetbelasting dient per maand vooruit te worden voldaan.

GUNNING
De verhuurder/eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 375 per maand
Servicekosten
€ 28 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2011

Oppervlakten

Oppervlakte
88 m² (in units vanaf 30 m²)
Perceel
230 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Omgeving

Zuiderzeestedenbuurt-West, Amersfoort

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Markenhaven 25 B

€ 375 /mnd