Rixt van Doniastraat 18 9163 GR Nes (Gem. Ameland)

Prijs op aanvraag
Blikvanger Overnamekans in het kloppend hart van Ameland!

Omschrijving

Overnamekans in het kloppend hart van Ameland!

Restaurant met hotel
Op het prachtige Waddeneiland Ameland in het pittoreske dorpje Nes gelegen, bieden wij een zeer goed lopend restaurant met hotel aan. In 2010 is het restaurant volledig verbouwd en is het hotel gerealiseerd, waarin zich een tiental zeer moderne kamers bevinden. Een tweetal kamers bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen terras. Iedere kamer is weer uniek en heeft zijn eigen voorzieningen, waaronder een regendouche en/of ligbad, kingsize bed en een zithoek.

Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich het restaurant met voorgelegen zonnige terras welke plaats biedt aan zo’n 80 gasten. Het sfeervolle restaurant met bar biedt binnen hetzelfde aantal plaatsen. In 2020 is de keuken vernieuwd en is er een meer dan professionele keuken gerealiseerd met een zo optimaal mogelijke routing.

Ameland
Ameland is vanaf het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Het gehele eiland valt onder één gemeente, welke dezelfde naam draagt. Op 1 juli 2021 telde het Waddeneiland, en dus ook de gemeente, 3.785 inwoners (bron: CBS). De Waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de eilandenrij ligt. Ten westen van Ameland ligt het Borndiep met aan de overkant Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien.

Nes
Wanneer u arriveert met de veerboot op het Waddeneiland Ameland, arriveert u ook direct in het dorpje Nes. Nes is het op één na grootste dorp van het eiland en telt ongeveer 1.230 inwoners. Nes kent een gezellige winkelstraat en in het hoogseizoen is er bijna wekelijks een markt in het dorp waarbij de kraampjes vrijwel over het hele dorp verspreid zijn.

Doelgroep
De belangrijkste doelgroep voor het bedrijf is de toeristische markt, welke circa 85% van het geheel uitmaakt. Ameland kent een als maar toenemend aantal toeristen per jaar. Het hotel kent een hoge kamerbezettingsgraad van rond de 75%. Doordat toerisme de voornaamste inkomstenbron is, is er een hoge diversiteit aan horecabedrijven wat ervoor zorgt dat er altijd genoeg te beleven valt en er een voortdurende stroom potentiële gasten is.

Uitgangspunt voor de verkoop is de verkoop van de gehele onderneming.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Hotel (café-restaurant)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
2001-2010

Oppervlakten

Oppervlakte
520 m²
Verkoopvloeroppervlakte
520 m²
Perceel
520 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rixt van Doniastraat 18

Prijs op aanvraag