Weena-zuid 152 3012 NC Rotterdam

€ 175 /m²/year

Description

Algemeen
Gebouw “The CORE” is gelegen in het meest dynamische deel van het zakencentrum van Rotterdam, het RCD, te midden van bedrijven als Unilever, Nationale Nederlanden en Shell. En op de hoek met winkelgebied De Lijnbaan. Door deze centrale ligging in het centrum zijn alle secundaire voorzieningen waaronder winkels, restaurants, banken, openbaar vervoer en hotels op loopafstand gelegen. Het moderne centraal station Rotterdam bevindt zich op 3 minuten lopen.

In de plint van het gebouw is momenteel nog 1 commerciële ruimte beschikbaar. De ruimte is bestemd voor detailhandel, commerciële dienstverlening en kantoorruimte. Diverse ondernemers hebben zich hier reeds gevestigd.

Het gebouw is aan een grondige renovatie onderworpen, waarbij de kantoorruimte, entree’s en technische installaties volledig zijn vernieuwd. De commerciële ruimte in de plint is voorzien van een prachtige nieuwe glazen luifel waardoor men droog langs de Weena-Zuid loopt en men naamsaanduiding aan kan brengen.

Locatiegegevens
Per auto
Per auto is 'The Core' goed bereikbaar. Vanaf de ring Rotterdam-Noord is onderhavig gebouw bereikbaar via de Schiekade of de Maastunneltraverse en het Weena. Rotterdam The Hague Airport ligt op 15 autominuten afstand.

Per OV
De bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Het centraal station, knooppunt van trein-, metro-, tram- en busverbindingen, ligt op nog geen 3 minuten loopafstand. Het centraal station van Rotterdam en het gebied in de directe omgeving is grootschalig integraal vernieuwd.

Indeling
Voor de verhuur is momenteel nog één ruimte van totaal 202 m² v.v.o. ruimte beschikbaar bestaande uit de begane grond en tussenverdieping/entresol voor opslag, te gebruiken als kantoor- en/of winkelruimte, verdeeld als volgt:

Adres unit metrage
Weena-Zuid 152 0G begane grond 155,57 m² entresol 46,61 m² totaal 202,18 m²

Parkeren
Bij de unit kunnen er 2 parkeerplaatsen gehuurd worden in de bij het gebouw behorende parkeergarage.

Dit object beschikt over een parkeergarage welke wordt geëxploiteerd door Q-park. Huurder dient contractafspraken te maken met derde partij (Q-park). Momenteel is er nog beschikbaarheid om extra parkeerplaatsen te huren in voornoemde garage alsmede in de onder het Kruisplein gelegen parkeergarage.

Voorzieningen
De commerciële ruimte, gelegen op de begane grond en tussenverdieping, wordt in de basis casco verhuurd voorzien van meterkast, pantry aansluiting en toilet.

De unit wordt in huidige staat opgeleverd. Verhuurder is niet aansprakelijk voor de kwaliteit en functionaliteit van de door vorige huurder achtergelaten voorzieningen als bijvoorbeeld wand- en vloerafwerking, verlichting en pantry's

Huurprijs
Commerciële ruimte begane grond en tussenverdieping:
€ 35.350 per jaar (op basis van € 175,00 per m² v.v.o. per jaar).

Bovengenoemde prijs te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde b.t.w. en servicekosten. Indien de b.t.w. niet kan worden verrekend dan zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Voorschot servicekosten
De servicekosten bedragen indicatief € 12,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met b.t.w. De servicekosten dienen op voorschotbasis te worden voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van de werkelijke kosten.

Verhuurder zal huurder voorzien van het pakket levering en diensten, bestaande uit o.a.:
- elektraverbruik algemene ruimtes, waaronder luifel buitenzijde;
- periodieke schoonmaak van gevel, luifel buitenzijde, entrees;
- periodiek reinigen daken en hemelwaterafvoeren;
- ontstopping riolering;
- vervanging van lampen in de gemeenschappelijk ruimten;
- telecommunicatiekosten van lift-, alarm-, brandmeld- en storingsmeldinstallatie;
- assurantiepremie buitenbeglazing;
- nachtveiligheidsdienst/bewaking;
- voor huurders rekening komende belastingen en heffingen die bij verhuurder in rekening worden gebracht;
- administratiekosten ad 5% van de hierboven genoemde leveringen en diensten

Huurtermijn
5 jaar + 5 optiejaren.

Huurgarantie
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden huur en servicekosten inclusief b.t.w.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Over de huurprijs zal b.t.w. in rekening worden gebracht. Indien b.t.w. niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijzen.

Energielabel
Het gebouw waar de commerciële units deel van uit maken beschikt over energielabel A.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model bedrijfsruimte of winkelruimte. Met bijbehorende algemene voorwaarden en aangevuld met de bepalingen van verhuurder.

Features

Transfer of ownership

Rental price
€ 175 per square meter per year
Service charges
€ 12 per square meter per year (21% VAT applies)
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Retail outlet with showroom
Alternative use(s)
Office space
Building type
Resale property
Year of construction
1968

Surface areas

Area
202 m²
Sales floor area
202 m²
Front width
5 m

Layout

Number of floors
2 floors

Energy

Energy label
A 1.17

Surroundings

Location
Town center and railway station site
Accessibility
Bus stop in less than 500 m, subway station in less than 500 m, Dutch Railways Intercity station in less than 500 m, motorway exit in 2000 m to 3000 m and Tram stop in less than 500 m
Shopkeepers' association contribution
No
Socio-economic classification
B1

Parking

Parking spaces
2 covered parking spaces
Parking costs
From € 2,300,- per lot per year (21% VAT applies)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.