• Rented

Statenlaan 12 kantoor 3051 HN Rotterdam

€ 3,200 p/mo.

Rental history

Listed since
October 8, 2019
Date of rental
September 27, 2021
Term
23½ month

Description

Betreft:
Te huur, totaal ca. 304 m² unieke ruimte ten behoeve van maatschappelijk gebruik gesitueerd in de prachtige voormalige Christus Koningkerk aan de Statenlaan 12 in Rotterdam – Hillegersberg. De beschikbare ruimte is verdeeld in enkele monumentale ruimtes gelegen in het voormalig koor, sacristie en dagkerk van de kerk.

De Statenkoning is een bijzonder project in de voormalige Christus Koningkerk in Hillegersberg. Aan het begin van de twintigste eeuw ontwierp architect J.P.H. de Vries verschillende Rooms-Katholieke kerken. De voormalige Christus Koningkerk is een van zijn mooiste werken. Sinds 1930 maakt de kerk een belangrijk deel uit van het Kleiwegkwartier van Hillegersberg-Zuid. Dit komt door het herkenbare ontwerp, maar ook doordat het gebouw meer is dan een kerk alleen. Het complex bestaat uit meerdere onderdelen, zo is er een pastorie en een parochiehuis en is er een basisschool en een kinderdagverblijf.

Ligging en bereikbaarheid:
De Statenlaan is gelegen nabij de winkels op de Kleiweg waar diverse lokale en landelijke winkelbedrijven en horecagelegenheden gevestigd zijn. De Statenkoning ligt midden in het mooie Hillegersberg, omringd door veel groen. De Bergsche Plassen liggen vlakbij en de gezellige winkels op de Kleiweg zijn op loopafstand.

Met de auto ben je binnen vijf minuten op de snelweg en op de fiets zit je binnen tien minuten in Rotterdam Centrum. Bovendien zijn ook NS Station Rotterdam Noord en de tramhalte aan de Straatweg vlakbij.

Oppervlakten:
Voor verhuur is totaal ca. 304 m² beschikbaar gelegen op de begane grond.

Parkeren:
In de directe omgeving is ruim voldoende parkeergelegenheid langs de openbare weg.

Bestemming:
Artikel 14 Maatschappelijk - 1
De voor 'Maatschappelijk - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor maatschappelijke voorzieningen, met het daarbij behorende erf.

(bron: ruimtelijkeplannen.nl, d.d. 25-9-2019)

Ter plaatse is het niet mogelijk om kinderopvang te realiseren vanwege het ontbreken van buitenterrein.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 3.200,- per maand, exclusief BTW en servicekosten.

Huurtermijn:
5 jaar met aansluitende wederzijdse verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Datum van oplevering:
In overleg.

Servicekosten:
Het pakket van leveringen en diensten en het daarbij behorende voorschot servicekosten dient in nader overleg tussen huurder en verhuurder te worden vastgesteld.

Staat van oplevering:
In de huidige staat.

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na en daarna telkens per huuringangsdatum) op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), versie februari 2015, met de daarbij behorende algemene bepalingen, aangevuld met bijzondere bepalingen van verhuurder.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Features

Transfer of ownership

Last rental price
€ 3,200 per month
Service charges
No service charges known
Listed since
October 8, 2019
Status
Rented

Construction

Main use
Office
Building type
Resale property
Year of construction
1930

Surface areas

Area
304 m²

Layout

Number of floors
1 floor

Energy

Energy label
Not available

Involved real estate agent

Real estate agent

Parc Makelaars

Call 010-4365700

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.