Strevelsweg 700 un. 310 3083 AS Rotterdam

€ 200,000 k.k.

Description

Betreft:
Te koop, een zelfstandige kantoorunit van ca. 200 m², gelegen op de 3e verdieping aan de voorzijde van het verzamelgebouw “Zuid” te Rotterdam-Zuid. De ruimte kent een fraai uitzicht richting Zuidplein. Het gebouw is ontworpen door de zelfde architect als van onder andere het Groothandelsgebouw en het Industriegebouw aan de Goudsesingel, de befaamde H.A. Maaskant.

In het verzamelgebouw zijn diverse bedrijven gevestigd, in de plint enkele detailhandel- en een horecaonderneming en op de eerste verdieping het omvangrijke zorgcentrum “Zorg op Zuid”, op de verdiepingen voornamelijk kantoorgebruikers. Het gebouw is voorzien van een centrale entree, personenliften en een ruim trappenhuis.

Ontwikkeling Hart van Zuid:
Het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy ondergaat op dit moment een metamorfose. Doel: het maken van een nieuw bruisend stadscentrum; een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. Dat betekent dat het gebied ingrijpend op de schop gaat. Ook voor het Verzamelgebouw Zuid is dit een zeer relevante ontwikkeling. De belangrijkste veranderingen zijn:
Het Ahoy-complex wordt gerenoveerd en uitgebreid met een congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt een autoluw plein, de verbindende schakel voor heel Hart van Zuid. Midden in het gebied is een fraai nieuw Kunstenpand gebouwd ruimte biedt aan Theater Zuidplein en de bibliotheek. In het voormalig deelgemeentekantoor is het eerste 50-meterzwembad van Rotterdam gerealiseerd.
Het reizigerscomfort voor het openbaar vervoer wordt verbeterd door een ingrijpende herinrichting van het bus- en metrostation.

Ligging en bereikbaarheid:
Het kantoorgebouw is gelegen aan de Strevelsweg te Rotterdam, een van de belangrijkste verkeersaders van Rotterdam-Zuid. Op loopafstand van het gebouw is winkelcentrum Zuidplein gelegen.
De locatie is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. In de straat stopt buslijn 66, een verbinding tussen Station Rotterdam Zuid en het Zuidplein. Op loopafstand bevindt zich een halte van tramlijn 25 welke Rotterdam Centraal Station met Barendrecht verbindt. Op loopafstand bevindt zicht tevens het regionaal busstation Zuidplein met diverse bus- en metrolijnen.

Per auto is de locatie goed te bereiken vanaf het centrum van Rotterdam via de Erasmusbrug of Maastunnel. De snelwegen A15 en A16 zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Oppervlakten:
3e verdieping: ca. 200 m² kantoorruimte, gelegen aan de voorzijde van het gebouw.

Parkeren:
Er is in de directe nabijheid de mogelijkheid tot betaald parkeren. Ook kunnen parkeervergunningen worden aangevraagd bij de Gemeente Rotterdam. Het object beschikt niet over eigen parkeergelegenheid.

Vraagprijs:
€ 200.000,- kosten koper.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Charlois
Sectie: I
Nummer: 540
Appartementsindices: A47
Eigendomssituatie: Eigen grond

Eigenaarslasten, belastingjaar 2020:
Onroerende zaakbelasting (Eigenaren) : € 627,03 per jaar
Rioolheffing : € 215,90 per jaar

VvE:
Het object maakt onderdeel uit van de Vereniging Van Eigenaren Verzamelgebouw Rotterdam-Zuid Strevelsweg 700 te Rotterdam.
VvE bijdragen:
Bijdrage appartementsindex A47:
voorschot exploitatie kosten: € 794,26 per kwartaal
voorschot warmte: € 301,82 per kwartaal

Publiekrechtelijke bestemming:
Thans vigeert op de onderhavige locatie het bestemmingsplan ’Motorstraatgebied’ van de gemeente Rotterdam, onherroepelijk sinds 30 november 2017. Conform het vigerend bestemmingsplan heeft het pand de enkelbestemming ‘Gemengd - 2’, als omschreven en nader toegelicht in de voorschriften van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan kan via geraadpleegd worden.

Staat van oplevering:
Het object wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd, vrij van huur en gebruik.

Kosten:
De kosten van de overdracht, bestaande uit de notariskosten, het kadastrale recht en de overdrachtsbelasting zijn voor rekening van koper, met dien verstande dat de kosten m.b.t. het doorhalen van hypotheken, beslagen e.d. voor rekening van verkoper komen.

Omzetbelasting:
Niet van toepassing.

Leveringsdatum:
In overleg.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 200,000 kosten koper
Service charges
No service charges known
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
Ownership situation
Full ownership

Construction

Main use
Office
Building type
Resale property
Year of construction
1960

Surface areas

Area
200 m²
Plot size
200 m²

Layout

Number of floors
3 floors
Facilities
Elevators, windows can be opened, cable ducts, toilet, pantry, heating and room layout

Energy

Energy label
Not available

Surroundings

Location
Shopping center

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Strevelsweg 700 un. 310

€ 200,000 k.k.